26 Temmuz 2012 Perşembe

"KEŞKE"




“Keşke”leri vardır her insanın usul usul biriktirdiği… Kimi zaman farkında bile olmaz bunların yüreğinin en ücra köşesine sıkışıp kaldığının ve ufak bir ah geçirme ile saklandığı yerden başını uzattığının… Çocukluğun neşesi, gençliğin vurdumduymazlığı ile üstüne kalın abalar örtülür de yaş kemale erince bir bir açılıverir “Keşke”ler… Üzerlerini sandık lekeleri kaplamıştır… Önce küf kokusu yayılır sonra adım adım geçmişe yolculuk başlar… Belki de o an ninelerimizin kenarları oyalı beyaz namaz başörtüsünün ardına saklanmak geçer içimizden ve dualara sarılmak ve de “Keşke” dediğimizi bu gün değiştirebilmek için bir kez daha o günlere dönebilmek… Nafiledir sızlanmalar, üstü kapanmış bir yarayı kazımak kadar acı verse de iyileşmeyeceğini bilmek kadar gerçektir kaybedilen… Bundan böyle ne geriye dönüş vardır ne de unutabilmek hatıraları… Ta ki tavan arasından çıkarılıp yeniden saklayıncaya kadar…


2 yorum:

  1. Sandık açılır, oyalı işlemeler çıkartılır ama yılların saklanmışlığı üzerinde sarı sarı çiçeklenmiştir. Ama göz nurudur o işlemeler, hafifçe koklanır ve "keşke" diye fısıldarken yeniden özenle katlanıp,sandığın bir köşesine özenle yerleştirilir... Yazıların için kutlarım hepsi de çok güzel ve keşke önceden okusaydım dedim :)

    YanıtlaSil
  2. Bazı dostları vardır insanın, mahzun bir zamanında birkaç güzel cümle yazarlar yüzünü gülümseten ve dersin ki içinden keşke daha önce yazmaya başlasaymışım :)

    YanıtlaSil